In de coronacrisis hebben we te maken met omstandigheden die we nog niet eerder hebben meegemaakt. Sommige sectoren zijn hard geraakt. Mensen werken veel meer thuis en ga zo maar even door. De vraag is wat deze plotselinge verschuivingen voor effect gaan hebben op het aantrekken van personeel. Wordt het juist eenvoudiger om talentvolle mensen aan je te binden of wordt talent schaars?

Digitale talenten zijn schaars en worden nog schaarser

De overtuiging van MyLeap is dat er voor goede getalenteerde mensen altijd werk te vinden is. De consument is sinds de coronacrisis echt massaal op internet aan de slag gegaan. Dat betekent dat in de digitale beroepsgroepen, zoals data analisten, online marketeers, software ontwikkelaars etc, de vraag nog steeds hoog is en wellicht alleen maar meer zal gaan toenemen. In een arbeidsmarkt waar de vraag groter is dan het aanbod wordt talent al gauw schaars. Nu, met de digitalisering komt er ook nog eens bij dat er banen gaan veranderen en er nieuwe banen ontstaan. Banen waar weinig mensen voor zijn opgeleid. Dit zorgt ervoor dat talent op dat gebied schaars zal gaan worden.

Hoe kom je aan talentvol personeel?

Hoe kom je dan aan talentvol jong personeel? En wat als je jouw organisatie nog niet zover hebt staan om iemand fulltime in dienst te nemen? MyLeap heeft een mooie oplossing die aansluit bij wat het World Economic Forum hierover zegt. MyLeap selecteert jonge mensen die uit het juiste hout zijn gesneden en begeleidt ze verder in een baan die flexibel ingezet kan worden. In die baan kan zowel het talent als de organisatie gaan leren. Wat heeft zo’n jong persoon nodig? Hoe moeten we dat faciliteren? Allemaal mooie vragen die wij in de gesprekken veelal terug horen.

MyLeap gelooft dat vroegtijdig vooraan staan bij de ontwikkeling van jong talent, de sleutel is voor succes van organisaties. De kans is namelijk veel groter dat het talent na onze gezamenlijke ondersteuning, voor jouw organisatie behouden blijft.