De flexibele schil heeft in de corona periode een flinke knauw gekregen. Bij bedrijven is dit de schil waar het eerste op bezuinigd kan worden. Dat is natuurlijk het voordeel van de flexibele schil. Maar waar moet je nou rekening mee houden als je wilt werken met een flexibele schil?

Waaruit bestaat een flexibele schil?

De flexibele schil is te onderscheiden in intern personeel en extern personeel.

  • Intern flexibel personeel bestaat vaak uit oproepkrachten en nul-uren medewerkers. Zij zijn meestal alleen voor jouw organisatie aan het werk. Wanneer er geen werk is kun je dit personeel gewoon niet oproepen.
  • Extern flexibel personeel zijn vaak zzp’ers of freelancers. Je huurt ze in voor hun expertise of projecten waar extra hulp voor benodigd is. Door de expertise zijn ze vaak erg duur om in te huren.

Voordelen van een flexibele schil

Vang pieken op

In tijden van een economische groei kan het zijn dat er ineens veel werk binnen de organisatie is. Door middel van het aannemen van een flexibele schil kun je deze pieken binnen de bedrijfsvoering goed opvangen.

Verklein het risico op een mismatch

Als het goed is neem je niet zo maar een flexibel iemand aan. Je bent een lange termijn denker en wilt testen wie het beste binnen de organisatie past. Door in het begin een keuze te maken voor de flexibele schil kun je er zonder al te veel risico achter komen of die persoon binnen de cultuur past. Past deze persoon niet, dan kun je snel weer afscheid nemen en een ander inhuren. Past deze persoon wel, dan weet je wat je in huis haalt voordat je een vaste verbintenis aan gaat.

Verklein de tegenslag in tijden van recessie

Zoals eerder al aangegeven is de flexibele schil vaak het eerste onderdeel waar op bezuinigd zal worden. Voor de flexibele mensen zeer vervelend, maar vaak noodzakelijk voor de organisatie. Niemand zou willen dat dit de reden is voor de keuze voor flexibele personen. Echter is het voor bedrijven goed te begrijpen waarom ze dit doen.

Snel expertise in huis

Flexibele personen zijn vaak flexibel omdat ze gespecialiseerd zijn. Ben je op zoek naar Invulling van een specifieke functie of project? Dan kun je het beste op zoek gaan naar iemand die flexibel is. Deze mensen weten vaak van zichzelf of ze deze functie goed in kunnen vullen. Zo ben je weinig tijd kwijt aan het inwerken van nieuw personeel.

Nadelen van een flexibele medewerkers

Mindere betrokkenheid

Vaak heeft de flexibele schil minder binding met de organisatie. Vaak is het of om geld te verdienen of om het project goed af te ronden en dan weer verder te gaan. Doordat er weinig zicht is op doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf is de binding minder groot. Bij MyLeap is deze binding er vanuit onze flexibele studenten wel. Onze hogere doel is dat de student na het afronden van de studie bij de organisatie in dienst komt. Doordat er in de studie tijd gekozen is voor een flexibele basis is er met zekerheid te zeggen dat de student binnen het bedrijf past.

Hogere kosten

Bij de flexibele schil liggen de risico’s voor de zzp’ers of bij de uitzendbureau’s. Hierdoor betaal je voor flexibel personeel meer dan voor personeel dat in vast dienstverband werkt. Dit heeft alles te maken met het niveau of specialiteit van het personeel of de risico’s dat het uitzendbureau draagt.

Maximaal 3 jaar

Flexibel personeel mag je maximaal drie keer een contract voor een jaar aanbieden voordat je ze een vast contract moet aanbieden. Dit zorgt er voor dat het flexibele personeel weet dat er maximaal een dienstverband voor drie jaar mogelijk is. Een positief punt is dat dit sinds de WAB van twee naar drie jaar is gegaan.

Een flexibel talent van MyLeap

Een student van MyLeap heeft alle voordelen van een flexibele medewerker. Ook is de student gemotiveerd, leergierig en betrokken bij jouw organisatie. Wanneer er een mooie match is gemaakt tussen talent en organisatie

Kan jouw organisatie een impuls gebruiken? Maak flexibel gebruik van een MyLeap talent! Flexibel, leergierig, gemotiveerd en een frisse blik binnen de organisatie. Kijk hier hoe het MyLeap concept werkt.