Wij zijn er van overtuigd dat we een betere match tussen talent en opdrachtgevers kunnen maken als ze allebei uit dezelfde regio komen. DE reden waarom wij hier overtuigd van zijn is cultuur. Doordat zowel de studenten als de werkgever/werknemers uit het bedrijf dezelfde cultuur gewend zijn voelt de jonge medewerker zich eerder thuis. Wanneer iemand zich thuis voelt binnen een bedrijf komt er ruimte vrij voor talent ontwikkeling.

Cultuur & talent ontwikkeling

Wanneer je bij een bedrijf komt is de begin fase cruciaal. Je moet jezelf bewijzen. Niet alleen op vakinhoudelijk gebied maar ook op persoonlijk vlak. Je moet binnen de bedrijfscultuur passen. Maar wat is dan de bedrijfscultuur? En moet je jezelf daar aan aanpassen? Of moet je gewoon jezelf blijven? Dit zijn vragen waar je bij de start van een nieuwe baan tegenaan kunt lopen.

Laten we één ding voorop stellen. Blijf altijd jezelf. Je kunt er beter achter komen dat je niet binnen het bedrijf past dan dat je je anders voor gaat doen. Wanneer je dat doet kun je niet het maximale uit jezelf halen. Je kunt dus ook niet van maximale waarde zijn voor het bedrijf.

Om deze barrière weg te nemen koppelen wij talenten uit een bepaalde regio aan een bedrijf binnen diezelfde regio. Wij willen dat onze talenten zich zo snel mogelijk “thuis” voelen binnen een bedrijf. Door de onzekerheden of iemand past binnen de bedrijfscultuur weg te nemen kan hij of zij zich zo snel mogelijk ontwikkelen. Dit heeft voor bedrijven het voordeel dat er sneller rendement uit de nieuwe medewerker komt.

Culturen in Nederland

Laten we voorop stellen, met cultuur bedoelen we bij MyLeap niet achtergrond. Wij kijken niet naar de achtergrond van een persoon. We kijken echt naar verschil in regionale culturen. Iemand uit Friesland heeft hele andere normen en waarden als iemand uit Overijssel. En iemand uit Salland heeft weer verschillende normen en waarden dan iemand uit Twente. En iemand uit Zwolle kan hele andere normen en waarden hebben dan iemand uit Deventer.

Dit artikel van de NOS laat heel mooi zien wat de mensen uit de verschillende provincies in Nederland van hun eigen provincie vinden. Hier een korte samenvatting:

 • Friesland: Trots op de Friese taal.
 • Groningen: Trots op hun nuchterheid.
 • Drenthe: Trots op heide & bos & nuchterheid.
 • Flevoland: Trots op de inpoldering .
 • Overijssel: Trots op de noaberschap.
 • Gelderland: Trots op de natuurgebieden.
 • Limburg: Trots op de gemoedelijkheid en de Bourgondische levensstijl.
 • Noord-Brabant: Trots op de gemoedelijkheid en de Bourgondische levensstijl.
 • Zeeland: Trots op de zee, de kust en de duinen.
 • Zuid-Holland: Trots op de zee, de kust, de duinen en Rotterdam.
 • Noord-Holland: Trots op de zee, de kust, de duinen en de nuchterheid van de inwoners.
 • Utrecht: Trots op de stad Utrecht.

De normen en waarden verschillen natuurlijk ook per persoon. Maar door naar regionale overeenkomsten binnen de cultuur te kijken zijn we er bij MyLeap van overtuigd dat we sneller een goede match tussen talent en bedrijf kunnen maken. En dat is natuurlijk stap één waar MyLeap in faciliteert. Vervolgens gaan we pas echt bezig met talent ontwikkeling. Hoe wij dit doen beschrijven we in een blog over het persoonlijke ontwikkelingsplan van MyLeap.

Wil jij een bijbaan bij een bedrijf waar je je echt thuis gaat voelen?
Of wil jij een jong talent die perfect binnen de bedrijfscultuur past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!