In de fase waarin je nu zit ben je enorm veel aan het leren. Wanneer je een bijbaan bij MyLeap hebt kom je in een hele nieuwe fase terecht. Je komt in een nieuwe omgeving en alles is onzeker. Je gaat werkervaring opdoen. Dit betekent dat je nog veel dingen moet leren. Om te leren moet je fouten maken. De kunst zit hem er in of je kunt leren van je fouten. Wanneer je dit kunt, voelen fouten niet als fouten maar als leermomenten.

Waarom is het toegeven van fouten zo moeilijk?

Iedereen maakt fouten. Dat is menselijk. Iedereen moet ook fouten maken om te kunnen leren en om te kunnen ontwikkelen. Het lastige aan fouten maken is het toegeven dat je een fout gemaakt hebt. Waarom is dit?

Een fout roept negatieve gevoelens bij je op. Je wilt het graag goed doen maar dat is niet gelukt. Je hebt kritiek op jezelf en bent bang voor de reactie van je omgeving. Om deze negatieve gevoelens weg te drukken ga je misschien zelfs wel verbloemen dat je een fout hebt gemaakt.

Het verbloemen van fouten is een eigenschap die sinds het begin der tijden al in de mens zit. In de prehistorie zou een fout kunnen betekenen dat je uit de groep viel en het alleen moest opnemen tegen elk gevaar wat je te wachten stond. Een fout maken was dus gelijk een cruciale fout. Dit wil je niet meemaken en dus wil je geen fouten maken. Geen fouten willen maken zit tot op de dag van vandaag nog steeds in ons systeem (bron: ruudmeulenberg).

Zelfkritiek is in principe een goede eigenschap. Tenminste als je hier niet in doorslaat. Een mate van perfectionisme is een eigenschap waarvan mensen die deze eigenschap niet hebben jaloerse gevoelens jegens hebben. Mensen met perfectionisme zullen juist jaloers kijken naar mensen die geen perfectionist zijn. Perfectionisme brengt stress met zich mee. Een veel voorkomende oorzaak van burn-outs is perfectionisme.

Een veilige omgeving waarin je fouten kunt maken

Wanneer er een goede match tussen jou en een organisatie is gemaakt, hopen we natuurlijk ook dat je je veilig voelt in deze nieuwe omgeving. Wanneer dit het geval is zal je merken dat je niet bang bent om fouten te maken. Je zal niet worden afgestraft omdat je een fout hebt gemaakt. De organisatie of jouw manager zal juist blij zijn om te zien dat je leert van je fouten. Je zit in een enorm stijle leercurve. Fouten maken hoort bij deze leercurve. Wanneer je geen fouten maakt zal je je niet maximaal kunnen ontwikkelen en de organisatie waar je zit weet dit.

Wees bewust van je fouten die je maakt

De reden dat het niet erg is dat je fouten maakt is dat je je fouten observeert. Door te kijken waar je de fout hebt gemaakt, waarom je de fout hebt gemaakt en hoe je de volgende keer de fout niet meer zal maken heb je een goed uitgedacht plan om te kunnen leren van je fout.

Wanneer je leert van fouten maken zal je een snelle groei in je persoonlijke ontwikkeling zien. Dit vraagt om je fouten te erkennen en hulp te vragen bij het oplossen van deze fouten. Wanneer je dit doet zul je zien dat je begrip krijgt voor de fouten die je maakt en dat je niet alleen een hechtere band krijgt met je collega’s maar ook dat je steeds meer zelfvertrouwen krijgt.

Wil jij een relevante bijbaan waarbij je juist fouten mag maken? Neem dan contact met ons op!